lunes, 21 de febrero de 2011

foto
Organizaciones agrarias y Cooperativas han elaborado un manifiesto que servirá de base para una masiva recogida de firmas, la aprobación en los plenos de los ayuntamientos y como documento reivindicativo ante Bruselas en las distintas movilizaciones.
Madrid, 18 de febrero de 2011.- Las organizaciones agrarias ASAJA, COAG y UPA, y Cooperativas Agro-alimentarias han acordado acometer un plan de actuaciones conjunto, en defensa del sector oleícola y por la activación del almacenamiento privado de aceite. 

Ante la negativa reiterada de Bruselas, y al objeto de reforzar la posición de la Administración española, OPAs y Cooperativas Agro-alimentarias han decidido poner en marcha una serie de medidas, como la elaboración de un manifiesto y posterior recogida masiva de firmas de apoyo al mismo. 

En línea con lo anterior, se solicitará la aprobación del citado documento reivindicativo en los plenos de los ayuntamientos ubicados en las principales zonas productoras, así como la colaboración de estos consistorios con organizaciones agrarias y cooperativas. 

Asimismo, ASAJA, COAG, UPA y Cooperativas Agro-alimentarias han acordado un calendario de movilizaciones, en fechas todavía por determinar, en espera de comprobar cómo evolucionan los acontecimientos. En caso de no avanzar las negociaciones en Bruselas, el sector agrario unido se manifestará en las principales capitales productoras. 

1 comentario:

Anónimo dijo...

Segre / 22.02.11/ OPINIÓ
Victòria d'Unió
Juan Cal, director del diari Segre
LES ELECCIONS A CAMBRES agràries es presentaven, en aquesta ocasió, amb la incògnita d'un possible canvi de tendència en el sector. Unió de Pagesos, debilitada econòmicament, fora de la COAG i posada a dieta pel departament d'Agricultura, es mostrava més vulnerable que de costum. Per contra, JARC comptava amb les benediccions de l'anterior departament d'Agricultura i amb la fortalesa extra que suposa la pertinença a la COAG. No és estrany, per tant, que el resultat hagi estat acollit amb més eufòria que alleujament per part d'UP i, en canvi, ha sigut com un verdader fracàs per a JARC, on l'únic resultat acceptable era desbancar UP. No ha pogut ser, Unió s'ha mostrat com una organització forta, capaç de superar totes les adversitats, de renéixer tant de la pressió política com de l'econòmica perquè si té una virtut és la fidelitat dels seus afiliats i simpatitzants, que majoritàriament han tornat a confiar en el model de gestió sindical que defensa des de fa molts anys. Uns vots amunt o avall, el cert és que Unió de Pagesos torna a disposar de majoria absoluta a les cambres agràries tant en l'àmbit de Catalunya com de Lleida (i a cada una de les províncies) i que els seus competidors hauran de conformar-se a ser l'alternativa de futur. El nou conseller d'Agricultura prendrà sens dubte bona nota del resultat electoral i haurà de respectar el paper predominant del guanyador, la capacitat d'interlocució del qual haurà d'estar, a partir d'ara i fins a les pròximes eleccions, fora de qualsevol dubte. El pluralisme no pot estar renyit amb el respecte al vencedor.